Main Article Content

Abstract

This study aims to determine the effect of Aspergillus niger levels on bioethanol production in banana cobs using Saccharfication Simultation Fermentation (SSF) method. This research uses banana kepok (Musa paradisiaca L.) obtained from Enggano Island of Bengkulu Province. Enggano Island is one of the outermost islands of Bengkulu Province which has a coordinate point of 5023'25,000 '' LS - 102014'16,000 '' BT. Samples of banana done preparation before the hydrolysis and fermentation process by smoothing the banana cobs using a blender until it becomes mush. Samples in the form of slurry were then added by Aspergillus niger and Sccharomyces cerevisiae. Hydrolysis performed for 72 hours which then continued with the fermentation process for 5 days. In the study there were 5 treatments: addition of Aspergillus niger 107 CFU/mL, addition of 10 mL Saccharomyces cerevisiae, addition of 10 mL Saccharomyces cerevisiae + Aspergillus niger 106 CFU/mL, 10 mL Saccharomyces cerevisiae + Aspergillus niger 107CFU/mL and 10 mL Saccharomyces cerevisiae + Aspergillus niger 108CFU/mL. The fermentation results were distilled and then measured the ethanol content by the specific gravity method. Ethanol content obtained from each treatment were 3.995%, 6.218%, 6.825%, 9.065%, and 12.348%, respectively. From one-way analysis test can be obtained the value of Fcount and Ftabel respectively are 25.73 and 5.19, so the value of Ftable< Fcount which means each treatment has a different result significantly.

Article Details

How to Cite
Junaini, J., Elvinawati, E., & Sumpono, S. (2019). PENGARUH KADAR Aspergillus niger TERHADAP PRODUKSI BIOETANOL DARI BONGGOL PISANG KEPOK ( Musa paradisiaca L). ALOTROP, 3(2). https://doi.org/10.33369/atp.v3i2.10496

References

  1. Ramdani, D.F., Arifina Febriasari, Model Kebijakan Pengembangan Energi Baru dan Terbarukan di Provinsi Banten, Jurnal Administrasi Publik, 2018: 8 (2): 192-202.
  2. Joelianingsih , Armansyah H. Tambunan, Hiroshi Nabetani, Yasuyuki Sagara, Kamaruddin Abdullah , Perkembangan Proses Pembuatan Biodiesel sebagai Bahan Bakar Nabati (Bbn), Jurnal Keteknikan Pertanian , 2006: 20(3): 205-216.
  3. Shintawaty, A., Prospek Pengembangan Biodiesel Dan Bioetanol Sebagai Bahan Bakar Alternatif Di Indonesia, Economic Review , 2006 : 203 : 1-9
  4. Winarso, R., Bahtiar Setya Nugraha, Rancang Bangun Alat Dehydrator Bioetanol Untuk Menghasilkan Fuel Grade Ethanol (FGE), Jurnal Simetris, 2015: 6 (2): 211-216.
  5. Winarso , R., Bahtiar Setya Nugraha, Taufik Santoso, Pengembangan Alat Destilator Bioetanol Model Refluk Bertingkat Dengan Bahan Baku Singkong, Jurnal Simetris, 2014: 5(2): 97-104.
  6. Nafiyanto, I., Pembuatan Plastik Biodegradable Dari Limbah Bonggol Pisang Kepok Dengan Plasticizer Gliserol Dari Minyak Jelantah Dan Komposit Kitosan Dari Limbah Cangkang Bekicot (Achatina Fullica), Integrated Lab Journal , 2019: 7 (1): 75 - 89
  7. Sunarto, Sulistyani , Siti Marwati, Pemanfaatan limbah bonggol pisang sebagai bahan baku pembuatan bioetanol, J. Sains Dasar , 2013 : 2(1) 48 – 52.
  8. Wusnah, Samsul Bahri, Dwi Hartono, Proses Pembuatan Bioetanol Dari Kulit Pisang Kepok (Musa acuminata B.C) Secara Fermentasi, Jurnal Teknologi Kimia Unimal , 2016: 5(1): 57-65
  9. Risnoyatiningsih, S., Hidrolisis Pati Ubi Jalar Kuning Menjadi Glukosa Secara Enzimatis, Jurnal Teknik Kimia, 2011 : 5 (2) : 417-424.
  10. Sukaryo, Bakti Jos , Hargono, Pembuatan Bioetanol Dari Pati Umbi Kimpul (Xanthasoma Sagittifolium ), Momentum, 2013: 9 (2): 41-45.
  11. Herlina, Bambang Herry Purnomo, Mukhammad Fauzi, Fikri Arsyl Rambe,
  12. Penggunaan ?-Amilase Dan Variasi Lama Hidrolisis Pada Pembuatan Tepung Glukomanan Dari Umbi Gembili (Dioscorea esculenta L.), Jurnal Agroteknologi,2016 10 (1):73-86.
  13. Jayanti, D, Wuryanti, Taslimah, Isolasi, Karakterisasi, Dan Amobilisasi ?-Amilase Dari Aspergillus oryzae FNCC 6004, Chem Info , 2013 : 1(1): 76 – 84.
  14. Dompeipen , E.J., Riardi P. Dewa, Pengaruh Waktu Dan pH Fermentasi Dalam Produksi Bioetanol Dari Rumput Laut Eucheuma cot Tonii Menggunakan Asosiasi Mikroba (Sacchromyces cerevisiae, Aspergilus niger dan Zymomonas mobilis), Majalah Biam , 2015: 11 (2): 63-75.
  15. Sari , A.R., Endang Kusdiyantini , MG Isworo Rukmi, Produksi Selulase Oleh Kapang Aspergillus sp. Hasil Isolasi Dari Limbah Pengolahan Sagu (Metroxylon sp.) Dengan Variasi Konsentrasi Inokulum Pada Fermentasi Terendam Statis, Jurnal Biologi, 2017: 6 (1): 11-20.
  16. Iskandar,Y.M., Linar Z.Udin,A.T. Karossi , Produksi Glukoamilase Dari Rhizopus Oryzae L16 Pada Media Pati Sagu (Metroxylon) Yang Mengandung Ekstrak Tauge, JKTI, 1994: 4 (2): 47-49.
  17. Safitri, D., Samingan, Isolasi Dan Identifikasi Fungi Amilolitik Pada Bonggol Pisang Kepok (Musa paradisiaca L.), Jurnal Ilmiah Pendidikan Biologi, Biologi Edukasi, 2013: 5 (1): 29-35
  18. Ariandi, Pengenalan Enzim Amilase (Alpha-Amylase) Dan Reaksi Enzimatisnya Menghidrolisis Amilosa Pati Menjadi Glukosa, Jurnal Dinamika, 2016, 7(1): 74-82 .
  19. Zain, E.R., R.W. Ashadi, M. Ikbal, Konversi Limbah Rumah Tangga Menjadi Biofuel Secara Simultan Melalui Rekayasa Reduksi Ukuran Bahan Dan Kombinasi Enzim, Jurnal Pertanian , 2011: 2 (2): 110-116.
  20. Moede,F.K.,Siang Tandi Gonggo, Ratman, Pengaruh Lama Waktu Fermentasi Terhadap Kadar Bioetanol Dari Pati Ubi Jalar Kuning (Ipomea batata L), J. Akad. Kim, 2017: 6(2): 86-91.
  21. Kustyawati, M.E., Merlia Sari, Teti Haryati, Efek Fermentasi Dengan Saccharomyces cerevisiae Terhadap Karakteristik Biokimia Tapioka, Agritech , 2013: 33 (3): 281-287.
  22. Wartini, N.K., Paulus H. Abram, Nurdin Rahman, Pembuatan Etanol Dari Buah Salak (Salacca zalacca) Melalui Proses Fermentasi, J. Akademika Kim, 2017: 6 (4): 237-240.
  23. Fadilah, U., I Made Mahaputra Wijaya, N. Semadi Antara, Studi Pengaruh pH Awal Media Dan Lama Fermentasi Pada Proses Produksi Etanol Dari Hidrolisat Tepung Biji Nangka Dengan Menggunakan Saccharomycess cerevisiae, Jurnal Rekayasa Dan Manajemen Agroindustri, 2018: 6(2): 92-102
  24. Azizah., A. N. Al Baarri, S. Mulyani , Pengaruh Lama Fermentasi Terhadap Kadar Alkohol, pH, Dan Produksi Gas Pada Proses Fermentasi Bioetanol Dari Whey Dengan Substitusi Kulit Nanas , Jurnal Aplikasi Teknologi Pangan, 2012 : 1(2): 72-77
  25. Rizwan, M., Anang Wahid M. Diah, Ratman, Pengaruh Konsentrasi Ragi Tape (Saccharomyces cerevisiae) Terhadap Kadar Bioetanol Pada Proses Fermentasi Biji Alpukat (Persea americana Mi l ), Jurnal Akademika Kimia, 2018:7(4): 173-178.
  26. Firmana,A.A.N.,Siti Tjahjani, Karakterisasi Hasil dan Penentuan Laju Reaksi Fermentasi Bonggol Pisang (Musa paradisiaca) Menjadi
  27. Etanol dengan Saccharomyces cerevisiae. UNESA Journal Of Chemistry. 2014: 3(3) : 21-26.
  28. Jayus, J., Sony Suwasono , Ike Wijayanti ,Produksi Bioetanol Secara SHF Dan SSF Menggunakan Aspergillus niger, Trichoderma viride Dan New Aule Instant Dry Yeast Pada Media Kulit Ubi Kayu, Jurnal Agroteknologi , 2017: 11 (1): 61-68.
  29. Zubaidah, E., Kajian Perbedaan Kondisi Fermentasi Alkohol Dan Konsentrasi Inokulum Pada Pembuatan Cuka Salak (Salacca zalacca), Jurnal Teknologi Pertanian , 2010: 11 (2): 94 – 100.
  30. Safitrie H, G.S., Erisa Maya Safitri, Meilana Dharma Putra, Pemanfaatan Kulit Cempedak Sebagai Bahan Baku Pembuatan Bioetanol Dengan Proses Fermentasi Menggunakan Saccharomyces Cereviseae , Konversi, 2015: 4 (2): 52 – 60
  31. Ihsan , F., Anang Wahyudi, Teknik Analisis Kadar Sukrosa Pada Buah Pepaya, Buletin Teknik Pertanian , 2010: 15(1): 10-12
  32. Kurniawan, T.B., Siti Harnina Bintari, R. Susanti, Efek Interaksi Ragi Tape dan Ragi Roti terhadap Kadar Bioetanol Ketela Pohon (Manihot utilissima, Pohl) Varietas Mukibat, Biosaintifika , 2014: 6 (2) : 152-160.
  33. Setiawan, T., Rancang Bangun Alat Destilasi Uap Bioetanol Dengan Bahan Baku Batang Pisang, Jurnal Media Teknologi , 2018: 4(2): 119-128.
  34. Primadevi, S., Dian Kresnadipayana, Penetapan Kadar Etanol pada Minuman Beralkohol Berbagai Merk Melalui Pengukuran Berat Jenis, BIOMEDIKA, 2016: 9(1): 71-74.
  35. Sukoyo, A., Bambang Dwi Argo, Rini Yulianingsih, Analisis Pengaruh Suhu Pengolahandan Derajat Brix terhadap Karakteristik Fisikokimia dan Sensoris Gula Kelapa Cair dengan Metode Pengolahan Vakum, Jurnal Bioproses Komoditas Tropis, 2014: 2(2): 170-179.
  36. Sari,D.Y.R., Triono Bagus Saputro, Anton Muhibuddin, Uji Potensi Fermentasi Etanol Yeast Tanah yang Diisolasi dari Metode Budidaya SDN di Daerah Batu, Jawa Timur, Jurnal Sains Dan Seni ITS , 2016: 5(2): E 39-E 43.
  37. Salsabila, U., Diah Mardiana, Ellya Indahyanti, Kinetika Reaksi Fermentasi Glukosa Hasil Hidrolisis Pati Biji Durian Menjadi Etanol , Kimia.Student Journal, 2013: 2 (1): 331-337 .
  38. Yumas,M., Rosniati, Pengaruh Konsentrasi Starter Dan Lama Fermentasi Pulp Kakao Terhadap Konsentrasi Etanol, Biopropal Industri , 2014: 5 (1): 13-22.
  39. Atmaja, D.S., Wuryanti, Khairul Anam, Isolasi, Purifikasi Dan Karakterisasi ?-Amilase Dari Trichoderma viride FNCC 6013, Chem Info, 2013: 1(1): 85 – 93
  40. Periadnadi, Diah Kharisma Sari, Nurmiati, Isolasi dan Keberadaan Khamir Potensial Pemfermentasi Nira Aren (Arenga pinnata Merr.) dari Dataran Rendah dan Dataran Tinggi di Sumatera Barat, Bioeksperimen, 2018: 4 (1): 29-36.
  41. Santi , S.S., Pembuatan Alkohol Dengan Proses Fermentasi Buah Jambu Mete Oleh Khamir Sacharomices cerevesiae, Jurnal Penelitian Ilmu Teknik , 2008: 8 (2): 104-111 .
  42. Yunianta, Tri Sulistyo, Apriliastuti, Teti Estiasih, Siti Narsito Wulan, Hidrolisis Secara Sinergis Pati Garut (Marantha arundinaceae L.) Oleh Enzim ?-Amilase, Glukoamilase, Dan Pullulanase Untuk Produksi Sirup Glukosa, Jurnal Teknologi Pertanian , 2010: 11 (2): 78 – 86.
  43. Budiarti, G.I., Siswo Sumardiono, Kusmiyati, Studi Konversi Pati Ubi Kayu (Cassava Starch) menjadi Glukosa secara Enzimatik, Chemica , 2016: 3(1): 7-16
  44. Naiola, E., Seleksi Biak Aspergillus spp. Penghasil Amilase Untuk Pembuatan Protein Sel Tunggal Dari Tepung Ganyong (Canna edulis Kerr.), Berita Biologi, 1998: 4(4): 157-162.
  45. Indriani, D.O., Luqvia Noer Islami Syamsudin, Feronika Heppy Sriherfyna,
  46. Agustin Krisna Wardani, Invertase Dari Aspergillus niger Dengan Metode Solid State Fermentation Dan Aplikasi Di Industri: Kajian Pustaka, Jurnal Pangan dan Agroindustri, 2015: 3(4):1405-1411.
  47. Arnata,I.W.,A.A.M.Dewi Anggreni, Rekayasa Bioproses Produksi Bioetanol Dari Ubi Kayu Dengan Teknik Ko-Kultur Ragi Tape Dan Saccharomyces Cerevisiae, Agrointek ,2013: 7 (1): 21-28.
  48. Ariefta, G.A., G.P. Ganda Putra, A.A. Dewi Anggreni, Pengaruh Penambahan Ragi Tape Dan Waktu Fermentasi Terhadap Karakteristik Pulpa Biji Kakao , Jurnal Rekayasa Dan Manajemen Agroindustri , 2016: 4. (2): 42-52.
  49. Melani, A., Fermentasi Limbah Buah Nanas Dengan Sacharomyces Cereveceae Menggunakan Proses Hidrolisis, Berkala Teknik , 2012 : 2 (4): 334-363.
  50. Warsa, I.W., Faudzia Septiyani, Camilia Lisna, Bioetanol dari Bonggol Pohon Pisang. Jurnal Teknik Kimia. 2013: 8(1) : 37-41.