Isi Artikel Utama
Abstrak
Kata Kunci
Rincian Artikel
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 (CC BY-SA) that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
- This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Referensi
- Andi, N.A. 2005. Virgin Coconut Oil Minyak Penakluk Aneka Penyakit. Tangerang : PT Agro Media Pustaka.
- Tarigans, D.D., 2005., Diversifikasi Usahatani Kelapa Sebagai Upaya Untuk Meningkatkan Pendapatan Petani, Perspektif. Vol. 4 No. 2 : 71-78
- Asy’ari, M & Cahyono, B., 2006., Pra-Standarisasi : Produk dan Analisis Minyak Virgin Coconut Oil (VCO), J.Kim.Sains & Apl. Vol.IX, No.3 : 74 – 80
- Witono, Y., Aulanni’am, Subagio, A., & Widjanarko, S.B., 2007., Ekstraksi Virgin Coconut Oil Secara Enzimatis Menggunakan Protease dari Tanaman Biduri. Agritech. Vol.27, No.3 : 100 – 106
- Susilowati, 2009, Pembuatan Virgin Coconut Oil dengan Metode Penggaraman, Jurnal Teknik Kimia Vol.3, No.2 : 246 – 251
- Ade, F.Y & Hatika, R.G., 2015.,Aplikasi Bioteknologi dalam Pembuatan Nata de Coco sebagai Pembejaran Lifeskills Mahasiswa Semester V Prodi Pendidikan Biologi Universitas Pasir Pengaraian, Semnas XII Pendidikan Biologi FKIP UNS. SP-019-3: 911 – 914
- Oseni, N.T., Fernando, W., Coorey, R., Gold, I & Jayasen, V., 2017., Effect of Extraction Technique on The Quality of Coconut Oil., Academic Journal. Vol.11(3):58-66
- Gayathry, G., 2015., Production of Nata de Coco - a Natural Dietary Fibre Product from Mature Coconut Water using Gluconacetobacter xylinum (sju-1).Intl.J.Food.Ferment.Technol. 5(2):231-235
- Khoiriyah, L.K., Fatchiyah, 2013. Karakter Biokimia dan Profil Protein Yoghurt Kambing PE Difermentasi Bakteri Asam Laktat (BAL). jurnal Exp.Life Sci, Vol.3, No.1
- Yanuar, T., 1992. Studi Mutu Yoghurt Santan Kelapa Selama Penyimpanan. Bogor : IPB
- Standar Nasional Indonesia. No. 01-2981-1992. Yoghurt. Jakarta : Pusat Standarisasi Industri, Departemen Perindustrian dan Perdagangan
Referensi
Andi, N.A. 2005. Virgin Coconut Oil Minyak Penakluk Aneka Penyakit. Tangerang : PT Agro Media Pustaka.
Tarigans, D.D., 2005., Diversifikasi Usahatani Kelapa Sebagai Upaya Untuk Meningkatkan Pendapatan Petani, Perspektif. Vol. 4 No. 2 : 71-78
Asy’ari, M & Cahyono, B., 2006., Pra-Standarisasi : Produk dan Analisis Minyak Virgin Coconut Oil (VCO), J.Kim.Sains & Apl. Vol.IX, No.3 : 74 – 80
Witono, Y., Aulanni’am, Subagio, A., & Widjanarko, S.B., 2007., Ekstraksi Virgin Coconut Oil Secara Enzimatis Menggunakan Protease dari Tanaman Biduri. Agritech. Vol.27, No.3 : 100 – 106
Susilowati, 2009, Pembuatan Virgin Coconut Oil dengan Metode Penggaraman, Jurnal Teknik Kimia Vol.3, No.2 : 246 – 251
Ade, F.Y & Hatika, R.G., 2015.,Aplikasi Bioteknologi dalam Pembuatan Nata de Coco sebagai Pembejaran Lifeskills Mahasiswa Semester V Prodi Pendidikan Biologi Universitas Pasir Pengaraian, Semnas XII Pendidikan Biologi FKIP UNS. SP-019-3: 911 – 914
Oseni, N.T., Fernando, W., Coorey, R., Gold, I & Jayasen, V., 2017., Effect of Extraction Technique on The Quality of Coconut Oil., Academic Journal. Vol.11(3):58-66
Gayathry, G., 2015., Production of Nata de Coco - a Natural Dietary Fibre Product from Mature Coconut Water using Gluconacetobacter xylinum (sju-1).Intl.J.Food.Ferment.Technol. 5(2):231-235
Khoiriyah, L.K., Fatchiyah, 2013. Karakter Biokimia dan Profil Protein Yoghurt Kambing PE Difermentasi Bakteri Asam Laktat (BAL). jurnal Exp.Life Sci, Vol.3, No.1
Yanuar, T., 1992. Studi Mutu Yoghurt Santan Kelapa Selama Penyimpanan. Bogor : IPB
Standar Nasional Indonesia. No. 01-2981-1992. Yoghurt. Jakarta : Pusat Standarisasi Industri, Departemen Perindustrian dan Perdagangan