Main Article Content
Abstract
Article Details
Authors who publish in this journal agree with the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
- This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
References
- Anggareni, Andi. (2012). Uji Kualitatif Kandungan Pektin Pada Buah. Jakarta : Bumi Aksara.
- BPS. (2021). Statistik Provinsi Bengkulu.Jakarta : Biro Pusat Statistik.
- Croptova. J. dan Popel S. (2013). Away to prevent syneresis in fruit filling prepared with gellan gum. J. Anim. Sci(6) : 326-332.
- Hanifatul, R. (2019). Analisis Penetapan Kadar Flavonoid Sari Jeruk Kalamansi (Citrofortunella microcarpa) dengan Metode Spektrofotometri UV-VIS. Jurnal Mandala Phermacon Indonesia. Vol.6 No.1. Bengkulu : Universitas Bengkulu.
- Hariati , N, M. (2006). Ekstraksi dan Karakteristik Pektin dari Limbah Proses Pengolahan Jeruk Pontianak (Citrus nobilis var microcarpa). Skripsi. Fakultas Teknologi Pertanian. Bogor : Institut Teknologi Bogor.
- Herawati, H. (2008). Penentuan Umur Simpan Pada Produk Pangan. Jawa Tengah : Balai Pengkajian Teknologi Pertanian Jawa Tengah.
- Indriyati, W. (2008). Formulasi Selai Lembaran Terong Belanda. Skripsi. Bandung :Universitas Padjajaran.
- Junaidi, A. (2011). Pengembangan Produk Unggulan Jeruk Kalamansi Kota Bengkulu Dengan Pendekatan Ovop. Jurnal INFOKOP. Vol. 19: 163-183.
- Marshal, R. W. (2014). Inovasi Produk Selai Lembaran Berbasis Agar-Agar, Laboratorium Preservasi Hasil Perairan. Bogor : IPB.
- Pandingan, A. Hamzah, F. Rahmayuni. (2017). Pembuatan Selai Campuran Buah pepaya dan Buah Terung Belanda. Jurnal Teknologi Pertanian : Universitas Riau. Vol 4(2).
- Rohmah, M. M., Khoiro, Fafa dan Rizky, M. (2019). Pengaruh Penambahan Hidrokoloid dan Konsentrasi Sukrosa Terhadap Karakteristik Fisik dan Organoleptik Selai Lembaran Pepaya (Carica Papaya L). Jurnal Pangan dan Agroindustri. Semarang : Universitas PGRI. Vol. 7 No.4 : 45-46.
- Septiani, i. N., Basito dan Widowati, E. (2013). Pengaruh Konsentrasi Karagenan dan Sukrosa Terhadap Sifat Fisikokimia Selai Jambu Merah Lembaran. Jurnal Rekayasa. Yogyakarta : Universitas Atma Jaya.
- Sudarmadji, S., B. Haryono dan Suhardi. (1997). Prosedur Analisa Untuk Bahan. Makanan dan Pertanian Edisi Keempat. Yogyakarta : Liberty.
- Wahyuni, R. (2012). Pemanfaatan Buah Naga Super Merah (Hylocereus costaricensis) dalam Pembuatan Jenang dengan Perlakuan Penambahan Daging Buah yang Berbeda. Jurnal Teknologi Pangan. Pasundan : Universitas Yudharta. Vol.4 No. 1.
- Wahyuningsih, I. (2003). Pengaruh Penambahan Asam Sitrat dan Kaagenan terhadap Mutu Selai Apel. Lembaran. Skripsi Jurusan Teknologi Pangan. Surabaya : UPN Veteran Jawa
References
Anggareni, Andi. (2012). Uji Kualitatif Kandungan Pektin Pada Buah. Jakarta : Bumi Aksara.
BPS. (2021). Statistik Provinsi Bengkulu.Jakarta : Biro Pusat Statistik.
Croptova. J. dan Popel S. (2013). Away to prevent syneresis in fruit filling prepared with gellan gum. J. Anim. Sci(6) : 326-332.
Hanifatul, R. (2019). Analisis Penetapan Kadar Flavonoid Sari Jeruk Kalamansi (Citrofortunella microcarpa) dengan Metode Spektrofotometri UV-VIS. Jurnal Mandala Phermacon Indonesia. Vol.6 No.1. Bengkulu : Universitas Bengkulu.
Hariati , N, M. (2006). Ekstraksi dan Karakteristik Pektin dari Limbah Proses Pengolahan Jeruk Pontianak (Citrus nobilis var microcarpa). Skripsi. Fakultas Teknologi Pertanian. Bogor : Institut Teknologi Bogor.
Herawati, H. (2008). Penentuan Umur Simpan Pada Produk Pangan. Jawa Tengah : Balai Pengkajian Teknologi Pertanian Jawa Tengah.
Indriyati, W. (2008). Formulasi Selai Lembaran Terong Belanda. Skripsi. Bandung :Universitas Padjajaran.
Junaidi, A. (2011). Pengembangan Produk Unggulan Jeruk Kalamansi Kota Bengkulu Dengan Pendekatan Ovop. Jurnal INFOKOP. Vol. 19: 163-183.
Marshal, R. W. (2014). Inovasi Produk Selai Lembaran Berbasis Agar-Agar, Laboratorium Preservasi Hasil Perairan. Bogor : IPB.
Pandingan, A. Hamzah, F. Rahmayuni. (2017). Pembuatan Selai Campuran Buah pepaya dan Buah Terung Belanda. Jurnal Teknologi Pertanian : Universitas Riau. Vol 4(2).
Rohmah, M. M., Khoiro, Fafa dan Rizky, M. (2019). Pengaruh Penambahan Hidrokoloid dan Konsentrasi Sukrosa Terhadap Karakteristik Fisik dan Organoleptik Selai Lembaran Pepaya (Carica Papaya L). Jurnal Pangan dan Agroindustri. Semarang : Universitas PGRI. Vol. 7 No.4 : 45-46.
Septiani, i. N., Basito dan Widowati, E. (2013). Pengaruh Konsentrasi Karagenan dan Sukrosa Terhadap Sifat Fisikokimia Selai Jambu Merah Lembaran. Jurnal Rekayasa. Yogyakarta : Universitas Atma Jaya.
Sudarmadji, S., B. Haryono dan Suhardi. (1997). Prosedur Analisa Untuk Bahan. Makanan dan Pertanian Edisi Keempat. Yogyakarta : Liberty.
Wahyuni, R. (2012). Pemanfaatan Buah Naga Super Merah (Hylocereus costaricensis) dalam Pembuatan Jenang dengan Perlakuan Penambahan Daging Buah yang Berbeda. Jurnal Teknologi Pangan. Pasundan : Universitas Yudharta. Vol.4 No. 1.
Wahyuningsih, I. (2003). Pengaruh Penambahan Asam Sitrat dan Kaagenan terhadap Mutu Selai Apel. Lembaran. Skripsi Jurusan Teknologi Pangan. Surabaya : UPN Veteran Jawa